پسته در ماه جولای روی درخت رشد می کند و در طول بلوغ، پوست صورتی می شود و پوست کنده می شود و اجازه می دهد تا برداشت در ماه سپتامبر انجام شود.
پیسته در انواع مختلف خام و بوداداه در بازار موجود می بادش که پسته نمکی مزمز یکی از برند های معروف می باشد و در بازار های داخلی و خارجی فروش بسیار بالایی دارد.
امروزه این کار با استفاده از تکان دهنده های مکانیکی درخت با گیره قبل از قرار دادن میوه در سطل ها به کارخانه فرآوری انجام می شود.
پسته را می توان برای قرن ها توسط درختان حمل کرد، به طور متناوب سال های کم محصول و سال های پروار.
شرایط آب و هوایی به ویژه در سال های پر محصول بسیار مهم است، زیرا بارندگی شدید و زمستان های معتدل در طول گرده افشانی می تواند برداشت را کاهش دهد.
برای شکستن خواب جوانه ، درختان پسته به حدود 1000 ساعت در دمای 7 درجه سانتیگراد یا کمتر نیاز دارند.
از آنجایی که پسته دوپایه است، گلهای نر و ماده برای گرده افشانی باید روی درختان مختلف رشد کنند یا شاخه های درخت نر مانند مزارع به درختان ماده پیوند زده می شود.
گرده توسط باد از گلهای نر به ماده منتقل می شود.
در مرحله اول فرآوری، پوسته بیرونی و خمیر آن با شستشو با آب و در حین خشک شدن بعدی از یکدیگر جدا می شوند .
پسته های رسیده هنگام شستشو به ته فرو می روند، در حالی که پسته هایی که هنوز بسته هستند به سطح آب شناور می شوند و مرتب می شوند.
خشک کردن در آفتاب در کشورهای شرقی ترجیح داده می شود، در حالی که میوه ها را در کارخانه های فرآوری برای صادرات خشک می کنند تا کالاهای بهداشتی بی عیب و نقص داشته باشند.
با این حال، این فرآیند می تواند بر طعم آن تاثیر بگذارد.
در طول فرآیند خشک کردن ، پوسته پسته باز میشود که باعث میشود بعدا راحتتر بخورید.
سپس پسته ها را در سیلوها نگهداری می کنند.