شیره خرما خواصی مشابه خرما دارد.
حاوی فسفر و آهن است که اگر در وعده صبحانه خورده شود سلول های عصبی را فعال کرده و از کم خونی نیز جلوگیری می کند.
شیره خرما امروز دردهای روماتیسمی و بیماری های شریانی را تسکین می دهد.
در بسیاری از استان های کشورمان در تهیه حلوا به جای شکر از شیره خرما استفاده می شود.
همچنین خوردن شیر برنج با آبغوره، یخ با آبغوره، شیر با آبغوره و نوشیدن آن با شیره در زمستان یکی از عادت های غذایی رایج در بین مردم بسیاری از شهرها از جمله همدان، تبریز، اراک، اردبیل و غیره است.
خصوصیات شیره خرمای شمسی:
شیره خرما جایگزین مناسبی برای شیرین کننده تصفیه شده است.
ارزش غذایی بسیار بالایی دارد – سرشار از پتاسیم و آهن است که آهن طبیعی موجود در شیره خرما است و گلبول های قرمز را افزایش می دهد و در نتیجه خطر کم خونی را کاهش داده و کم خونی را از بین می برد.
خوردن آن در صبح با صبحانه یا شیر ولرم سلول های عصبی را فعال می کند.
شیره خرما دردهای روماتیسمی را تسکین می دهد.
آسان برای هضم و مقوی.
اختلالات گوارشی را از بین می برد و باعث تشکیل باکتری های مفید در روده می شود.
استفاده از شیره خرما برای زنان باردار توصیه می شود زیرا حاوی آهن، کلسیم و مواد مغذی است.
قلب را تقویت می کند.
غنی بالکالسیوم لذا فهو مفید لتقویة العظام.
بینایی را تقویت می کند.
یفرز سموم الکبد.
در درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی مفید است.
فیبر موجود در آن از یبوست جلوگیری می کند.
آب نخل، در جنوب الجزایر، به آن می گویند لاجم.
این نوشیدنی مست کننده است اما الکلی نیست، ممکن است شما را در یک ایست بازرسی نگه دارند و شما را مست پیدا کنند که گویی یک بشکه شراب نوشیده اید.
خون شما را معاینه می کنند، آن را به زلال شیر می یابند.
این معجزه «لجمه» است و مردمی هستند که گفتند این نوشیدنی شیره خرما است.
برگهای درخت خرما را می برید و خمیر آن را از برگهای بسیار ریز می گذارد، پس شیره از سر درخت خرما بیرون می آید و جمع می شود.
به دلیل بالا نبودن دما تخمیر نمیشود، اما باید زود نوشیده شود یا در یخچال کم شود تا تخمیر نشود. شیرهای که بعد از طلوع آفتاب بیرون میآید، تخمیر میشود و شراب میشود.
همچنین در منطقه حفاظت شده الحسوه عدن واقع شده است.